U bent hier: Home Postuniversitair Centrum Opleidingen info "De verborgen Prelude" door Eveline Vanhaverbeke

"De verborgen Prelude" door Eveline Vanhaverbeke


Download de folder.

In deze spannende historische roman vertelt Eveline Vanhaverbeke het verhaal van twee jonge vrouwen op zoek naar avontuur en liefde in de negentiende eeuw. In een prachtige stijl ontrafelt ze het mysterie rond het pianostuk van Frédéric Chopin: een prelude die onder moeilijke omstandigheden werd gecomponeerd en wel een héél bijzondere uitwerking heeft op eenieder die het stuk hoort.

Tijdens een verblijf op Mallorca met zijn minnares, de Franse schrijfster George Sand, en haar dochter Solange werkt Chopin aan een mysterieus muziekstuk. Solange voelt een diepe vriendschap voor de componist, een vriendschap die wederzijds is. Als ze ziet hoe Chopin in het sinistere Kartuizerklooster langzaam ten onder gaat aan het componeren, voelt ze een groot medelijden.

Waarom kost het de componist zoveel moeite? En wat heeft de griezelige monnik-apotheker te verbergen? En wat doen Romi en haar grootmoeder in het verhaal?

Redenen te over om het boek te lezen en naar de lezing van Eveline Vanhaverbeke te komen luisteren.

Spreekster Eveline Vanhaverbeke
Eveline Vanhaverbeke is een Vlaams literair auteur. In 2010 debuteerde ze bij uitgeverij Manteau met haar historische roman De kleur van de sterren, waarvoor ze veel lovende kritieken ontving. Eind februari 2013 verscheen haar nieuwe roman De verborgen prelude bij de Nederlandse uitgeverij Marmer. Tegelijk bracht Marmer een herdruk uit van haar debuut.

Eveline omschrijft zichzelf als een auteur die gedreven wordt door de passie voor het woord. In haar vrije tijd verslindt ze zelf ook romans. Daarin is niet het genre van belang, maar wel de schrijfstijl.
Op dit moment schrijft ze aan een derde roman, die de werktitel "De waarheid" mee kreeg.
Ze werd in 1971 in Kortrijk geboren en studeerde Romaanse taal- en letterkunde aan de KU Leuven.

Organisatie

Deze lezing is een initiatief van Markant, de leesclubs van Kortrijk en de Stuurgroep Cultuur van het Postuniversitair Centrum van de KU Leuven Kulak.

Praktisch

Datum
Maandag 10 maart 2014 om 20.00 uur. Onthaal vanaf 19.30 uur.

Plaats
KU Leuven Kulak Etienne Sabbelaan 53, 8500 Kortrijk.

Inschrijving
Inschrijven kan via onze website vóór 3 maart 2014.

U betaalt 8 euro voor de lezing en een afsluitend drankje op de rekening IBAN BE31 2850 2133 2955 van het Postuniversitair Centrum, met vermelding van "400/0009/20731" en naam van de deelnemer.

gearchiveerd onder: