U bent hier: Home Postuniversitair Centrum Opleidingen info Lessen voor de XXIste eeuw - De magie van professor Gobelijn. De wetenschap in de publieke ruimte

Lessen voor de XXIste eeuw - De magie van professor Gobelijn. De wetenschap in de publieke ruimte


Download de folder.

Het interfacultaire college 'Lessen voor de 21ste eeuw' wil alle belangstellenden de mogelijkheid bieden mee na te denken over de grote vragen aan het begin van de 21ste eeuw. Vanuit verschillende wetenschappelijke disciplines wordt in 13 lessen toekomstgericht gereflecteerd over mens, maatschappij en wetenschap. Elk jaar komen andere thema's aan bod die vanuit diverse invalshoeken worden benaderd.

Dit initiatief biedt een unieke gelegenheid om over de grenzen van vakdisciplines heen de horizon te verruimen en het aspect 'algemene vorming' aan de universiteit gestalte te geven. Specifiek en bijzonder motiverend voor studenten van de KU Leuven is dat deze interfacultaire lessencyclus - met het daarbij horende examen - als keuzevak kan worden opgenomen in het studieprogramma van elke faculteit.

Deze lessenreeks richt zich verder ook tot alle leden van de universitaire gemeenschap en andere belangstellenden, om op die manier bij te dragen tot de realisatie van de idee van de Universitas omnium scientiarum.

Voor geïnteresseerden uit het Westen van Vlaanderen wordt de mogelijkheid aangeboden om de volledige lessenreeks via videoconferentie op KU Leuven Campus Kulak Kortrijk bij te wonen. Op die manier is het mogelijk voor de studenten op Campus Kulak Kortrijk deze interfacultaire lessencyclus - met het daarbij horende examen - als keuzevak op te nemen in hun studieprogramma.

Praktisch

Datum en plaats
Maandag 27 februari 2017
De toegang is gratis, maar om organisatorische redenen is inschrijven voor de videoconferenties verplicht.

Tijdstip
U wordt verwacht om 19u15 in het auditorium. De uiteenzettingen beginnen stipt om 19.30 uur en duren 75 minuten. Na een korte pauze is er gelegenheid tot vraagstelling.

KU Leuven Campus Kulak Kortrijk, E. Sabbelaan 53 - 8500 Kortrijk
Gratis parkeren is mogelijk op de campus

Cursusmateriaal
De teksten van alle lessen worden gepubliceerd en zullen bij het einde van de reeks ter beschikking zijn. De deelnemers kunnen vooraf intekenen aan een gereduceerde prijs.
Volumes van vorige edities Lessen voor de 21ste eeuw zijn te verkrijgen bij de Universitaire Pers Leuven

Inschrijven

Inschrijven kan online via het inschrijvingsformulier .
gearchiveerd onder: ,