U bent hier: Home Postuniversitair Centrum Opleidingen info Psychodiagnostiek bij kinderen. Valkuilen en hindernissen

Psychodiagnostiek bij kinderen. Valkuilen en hindernissen


Download de folder.

Programma

De druk op de maatschappij groeit en hiermee ook het aantal kinderen dat terecht komt in de hulpverlening.

Steeds meer moeilijkheden worden een probleem en ons referentiekader om deze problemen te classificeren is dynamisch. In ons streven naar uniformiteit mogen we het individuele kind niet vergeten. Kritisch reflecteren over onze instrumenten en onze classificatiemiddelen blijft dus broodnodig, zeker in tijden van hoge werkdruk. Hoe pas je de eigenheid van een kind in ons model van objectieve diagnostiek?
Samen met jullie ga ik op zoek naar een antwoord.

Sam Geuens is co-auteur van het boek Normale kinderen, ze bestaan nog, uitgegeven bij Lannoo Campus. Hij was verschillende jaren verbonden aan de dienst psychiatrie van UZ Leuven waar hij als kinderpsycholoog aan de slag was. Hij combineerde dit met een job als zelfstandig psycholoog in een multidisciplinaire privépraktijk waar hij werkte met kinderen met leer- en schoolse moeilijkheden. Momenteel werkt hij als neuropsycholoog binnen UZ Leuven.

Praktisch

Datum en plaats
Donderdag 9 maart 2017 om 19.30 uur

KU Leuven Campus Kulak Kortrijk, E. Sabbelaan 53 in Kortrijk

Inschrijving
Inschrijven kan via onze website vóór 2 maart 2017.
U betaalt 25 euro voor de lezing en een afsluitend drankje op de rekening IBAN BE31 2850 2133 2955 van het Postuniversitair Centrum, met vermelding '400/0014/10882 + naam deelnemer(s)'.

Livestream of opname
U kan de voordracht volgen via livestream waarbij u vragen kunt stellen via chat of nadien de opname bekijken. U hebt hier enkel een computer met internet voor nodig.

Accreditering
Erkenning in rubriek 2 is aangevraagd.

Inschrijven

Inschrijven kan online via het inschrijvingsformulier .