U bent hier: Home Postuniversitair Centrum Opleidingen info Diagnostiek en behandeling van zelfverwondend gedrag

Diagnostiek en behandeling van zelfverwondend gedrag


Download de folder.

De meeste mensen zijn geneigd om pijn te vermijden en de zorg voor hun eigen lichaam te bevorderen. Waarom zijn er dan steeds meer jongeren en jongvolwassenen die zichzelf verwonden en deze zorg niet als vanzelfsprekend beschouwen?

Programma

Tijdens deze lezing worden de definitie en de functies van zelfverwondend gedrag toegelicht. Er wordt nagegaan welke factoren het zelfverwondend gedrag uitlokken en in stand houden. Tot slot wordt er ingegaan op de (functionele) diagnostiek en behandeling van zelfverwondend gedrag vanuit het perspectief van de persoon die zichzelf verwondt, de omgeving en de behandelaar. De zoektocht naar zelfzorg vormt hierin een centraal thema.

Prof. dr. Laurence Claes, klinisch psychologe en gedragstherapeute, is als hoogleraar verbonden aan de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen van KU Leuven en aan de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van Universiteit Antwerpen.

Praktisch

Datum en plaats
Donderdag 4 mei 2017 om 19.30 uur

KU Leuven Campus Kulak Kortrijk, E. Sabbelaan 53 in Kortrijk

Inschrijving
Inschrijven kan online vóór 27 april 2017.
U betaalt 25 euro voor de lezing en een afsluitend drankje op de rekening IBAN BE31 2850 2133 2955 van het Postuniversitair Centrum, met vermelding '400/0014/45945 + naam deelnemer(s)'.

Livestream en opname
U kan de voordracht volgen via livestream waarbij u vragen kunt stellen via chat of nadien de opname bekijken. U hebt hier enkel een computer met internet voor nodig.

Accreditering
Erkenning in rubriek 2 is aangevraagd.

Inschrijven

Inschrijven kan online via het inschrijvingsformulier .
gearchiveerd onder: