U bent hier: Home Postuniversitair Centrum Opleidingen info Gestoorde beelden De weergave van psychische aandoeningen in speelfilms

Gestoorde beelden De weergave van psychische aandoeningen in speelfilms


Download de folder.

Programma

Psychiatrie en film leggen beide veel interesse aan de dag voor menselijk gedrag in het algemeen en afwijkingen van de norm in het bijzonder, voor heftige emoties en ongewone motivaties. Film leent zich dan ook goed tot het uitbeelden van psychische toestanden. Toch lijken psychische stoornissen in speelfilms enkel per uitzondering op die in de dagelijkse psychiatrische praktijk. Waarom is dat zo en welke invloed kan dit hebben op de publieke opinie over psychische stoornissen en wie ermee te maken krijgt?

Jeugdpsychiater dr. Anne Clara probeert deze vragen tijdens een avondlezing aan de hand van literatuur en filmfragmenten te beantwoorden.

Praktisch

Datum en plaats
Donderdag 15 juni 2017 om 19.30 uur

KU Leuven Campus Kulak Kortrijk, E. Sabbelaan 53 in Kortrijk

Inschrijving
Inschrijven kan online vóór 8 juni 2017.
U betaalt 25 euro voor de lezing en een afsluitend drankje op de rekening IBAN BE31 2850 2133 2955 van het Postuniversitair Centrum, met vermelding '400/0014/45743 + naam deelnemer(s)'.

Livestream en opname
U kan de voordracht volgen via livestream waarbij u vragen kunt stellen via chat of nadien de opname bekijken. U hebt hier enkel een computer met internet voor nodig.

Accreditering
Erkenning in rubriek 2 is aangevraagd.

Inschrijven

Inschrijven kan online via het inschrijvingsformulier .