U bent hier: Home Postuniversitair Centrum Opleidingen info Vertaaltechnologie - Bronnen voor terminologie

Vertaaltechnologie - Bronnen voor terminologie


Download de folder.

De teksten die het meest voor vertaling worden aangeboden, zijn teksten waarin specifieke vaktaal wordt gebruikt. De vertaler die met een relatief nieuw onderwerp te maken krijgt, ondervindt dikwijls dat de vertaling van de specialistische termen de grootste uitdaging vormt van de vertaaltaak. In klassieke algemene woordenboeken komen de termen niet voor, of hun vertalingen zijn twijfelachtig. Er bestaan gespecialiseerde papieren woordenboeken over een aantal thema's maar vaak bevatten ze de jongste woordenschat niet.

Het internet biedt een rijk aantal mogelijkheden om actuele definities en vertalingen te vinden in specialistische glossaria en lexica, in online vertaalgeheugens, in parallelle en vergelijkbare teksten. Maar met welke zoekmethodes vind je de juiste en meest betrouwbare informatie het snelst?

In deze sessie wordt de cursist door een groot aantal sites gegidst, met raadgevingen over hoe ze best worden gebruikt. Wie tijdens de uiteenzetting wil meesurfen naar een aantal van de sites, mag een eigen laptop of tablet meebrengen.

Praktisch

Datum en plaats
Dinsdag 16 oktober 2018 van 19 tot 21 u 30.
KU Leuven Campus Kulak Kortrijk, E. Sabbelaan 53 in Kortrijk

Inschrijving
Inschrijven kan online vóór 8 oktober 2018.
U betaalt 45 euro voor de lezing en pauze met broodje op de rekening IBAN BE31 2850 2133 2955 van het Postuniversitair Centrum, met vermelding “400/0016/82684 + naam deelnemer(s)”.